Team

Karlijn


Hoe meer zielen, hoe meer vreugd


Ik ben Karlijn. Ondertussen al 10 jaar leerkracht in het freinetonderwijs. Bij de kleuters, in de lagere school, zelfs even als turnleerkracht. Het ene al meer mijn ding dan het andere…

In Nachtegaai zal ik leerkracht zijn van de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar. Helemaal mijn ding. Het nieuwsgierig en onschuldig enthousiasme van kleuters gecombineerd met de gedrevenheid en motivatie van kinderen die zullen leren schrijven, lezen, rekenen en zoveel meer. Wat kijk ik ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan. Om met hen naar buiten te trekken, de wereld te verkennen.


Sinds tweeënhalf jaar woon ik in Sint-Truiden, samen met mijn vriend Jeroen, dochter Edie en babyzoontje Nelles. Ik geniet van het leven, hou van buiten zijn, lekker eten en muziek. Ik hou niet van alleen zijn, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

An


Op zoek naar dat sprankeltje extra


Ik ben An. Twintig jaar geleden afgestudeerd als leerkracht. Werken met kinderen en de wereld ontdekken via hun ogen vind ik boeiend. Als leerkracht ga ik op zoek naar net dat ietsje meer, net dat eventjes anders denken, op zoek naar een sprankeltje extra.


In mijn loopbaan heb ik ontdekt dat werken vanuit de belangstelling van kinderen zo veel meerwaarde biedt aan de klaspraktijk. Met deze achterliggende gedachte ben ik gestart in het freinetonderwijs. In de Nachtegaai neem ik groep 4 mee op sleeptouw.


Thuis zijn we een nieuw samengesteld gezin met vier kinderen, een hond en een kat. We wonen in het landelijke Neerwinden.

Karen


op avontuur buiten


Zwemmen met dolfijnen, racepaarden trainen, leven in en mét de natuur...
In 2011 liet ik alles achter wat me lief was en vertrok naar Australië. Om er rond te trekken, te wonen en te werken maar vooral... om er de tijd van mijn leven te beleven. Het waren heerlijke jaren, maar na twee jaar besloot ik toch weer terug te keren naar België en vond hier al snel een nieuw avontuur als leerkracht in het Freinetonderwijs. Er volgde zeven fantastische en leerrijke jaren.

Mijn naam is Karen. In 2009 studeerde ik af als leerkracht. Vorig jaar startte ik mijn eigen bedrijf, Inside Out, waarmee ik mensen letterlijk en figuurlijk van binnen naar buiten wil begeleiden. Inside Out is een combinatie van de jaren in Australie en mijn ervaring als Freinetleerkracht hier in België. Slapen onder een sterrenhemel, proeven van eetbare wilde planten, verhalen vertellen rond een knisperend kampvuur,... Om nog meer gestalte te geven aan alles volgde ik een driejarige opleiding tot counselor, een jaaropleiding bushcraft en survival en een opleiding tot coach in de natuur. Als je alles goed door elkaar mixt, dan krijg je ouder en kind weekends, retraites, yoga&bushcraft kampjes, coaching in de natuur, coaching aan bedrijven met paarden,... Een geweldige speeltuin, in en rondom een gezellig tentendorp, waarin ik mensen maar al te graag mee op avontuur neem.
Geïnspireerd door de visie van Forest Schools, is het nu tijd om kinderen en leerkrachten, met Inside Out, te inspireren en te motiveren in het buitenonderwijs.
In de Nachtegaai strijk ik neer om kinderen dichter bij zichzelf te brengen door volledig in én met de natuur te leren zijn.
"If we want children to flourish, to become truly empowered, than let us allow them to love the earth before we ask them to save it." ~ David Sobel


Ragna


Geweldig om kinderen te zien groeien


Mij noemen ze Ragna, al is dat voor kleuters soms, Lagna, Jagna, Agna ... die R toch :-).

Het geeft heerlijke tongbrekers en veel ruimte om te oefenen.

Ik werk al sinds 2004 in het onderwijs en sinds 2011 in het Freinetonderwijs, een methode waar ik mijn hart aan ben verloren.

Zelf heb ik ook van methodeonderwijs mogen genieten toen ik klein was, daar is de liefde begonnen.


Want wat is leren toch boeiend als het vanuit jezelf komt, voor klein, maar ook voor groot.

Wat is het geweldig om kinderen te zien groeien, hun creatieve kant te zien ontwikkelen.


Ik heb vele passies en verschillende beginnen met een K.


Kleuters

Kinderen

Kunst

Kliederen

Knutselen

Karton

Kamperen


Als leerkracht Plastische Kunsten, kleuterleerkracht en bijna Master in de Vrije Beeldende Kunsten (met optie Vrije Grafiek / drukken dus) maak ik er het liefst een heerlijk creatief soepje van. Strooi daar nog wat onderzoeken, de buiten en verhalen, vrije teksten bij en dan zijn we al een flink eind op pad.


Thuis in Alken zijn we met een heleboel, als iedereen er is tellen we 9 borden, een gezellige, chaotische en boeiende "bonusfamilie"!Goedele


samen te ontdekkeN


Mijn roepnaam: Goedele.

Ik tel niet zo graag terug in aantal jaren, dat is altijd schrikken, ik werk sinds 1997 in het freinetonderwijs. Binnenkort krijg ik collega’s die toen nog niet geboren waren. Maar werken in een freinetschool vind ik nog altijd boeiend. Elke groep is anders, elke dag komen er nieuwe onderwerpen binnen. Het blijft ook voor mij als leerkracht steeds verrassend om samen te ontdekken, de buurt te verkennen. Dat gaat niet vervelen.

In onze school hebben we geen directeur, wel een coördinator, die samen school maakt. Die job zal ik halftijds oppakken. De andere uren werk ik met kinderen in de klas. Een uitdaging waar ik met veel goesting aan begin.


Zelf heb ik, samen met Phil, drie kinderen. Alle drie verschillend, alle drie hun eigen weg, hun eigen verhaal, alle drie bijzonder prachtig. In onze Nof in Binderveld organiseerden we al 10 keer een festival. Muziek, volk over de vloer, plezier,… dat klinkt nog altijd even aanlokkelijk. Momenteel denken we een andere formule uit.


Maar dat project staat even on hold. Nu gaat al de energie naar een fantastisch vogeltje, Nachtegaai.